Étkezés foghúzás után

Együnk, mielőtt fogorvoshoz megyünk, mert utána csak óvatosan tehetjük, foghúzás után ráadásul kerülnünk kell majd a tejtermékeket. Inni ihatunk, leginkább szénsavmentes ásványvizet.

Együnk foghúzás előtt

Ha tudjuk, hogy fogászatra megyünk, különösen, ha foghúzás céljából keressük fel a fogorvost, érdemes előtte enni, és a szokásos gyógyszereket (mint például vérnyomáscsökkentő, vércukorcsökkentő) be kell venni, hiszen a kezelés után meg kell várni, amíg a zsibbadás elmúlik, ami kb. 2-3 óra is lehet.

Ihatunk közben

Ezalatt az idő alatt lehet folyadékot fogyasztani, ami leginkább buborékmentes ásványvíz legyen, és ezt is csak kis kortyokban igyuk. Nagyon fontos, hogy nem szabad öblögetni, hiszen ilyenkor kiöblíthetjük a foghúzás helyén képződött vérdugót, ami miatt az könnyebben begyulladhat, és sokkal nehezebben gyógyul. Öblögetni szájvízzel sem szabad 2-3 napig! Kerülni kell a tejtermékeket és a buborékos italokat is.

A foghúzás gyógyulás napjai alatt

Evés tekintetében szintén kerülendő a tejtermék 2-3 napig (madártej, tejbegríz, joghurt, túró, stb.) Kezdetben óvatosan, és a másik oldalon kell táplálkozni.

Dohányzás szempontjából legalább egy órát nem kellene rágyújtani, és a rövidebb sebgyógyulás érdekében a napi szokásos adagot is csökkenteni kell.


Tünetek

close