Fogászati problémám van

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

25 éves nő vagyok, 3 hónapja kezdődtek a problémáim, akkor 3 gyökér tömött fogam volt. 3 hónapja kezdett fájni a jobb felső 5ös fogam, kivették belőle a régi gyökértömést, utána próbatömés, de akkor is fájt, sőt másodszori próbatömés után is, ezért kihúzták.
Rögtön utána a bal felső 6os szintén gyökér tömött fogam kezdett fájni, ezt is újra gyökér kezelték, de sem az antibiotikumok sem a gyulladáscsökkentők nem hoztak tartós eredményt, úgyhogy most megint ott állok, hogy ezt a fogamat is ki kell húzni. Pedig mikor a fogorvos nekiállt, azt mondta, hogy nem kell kihúzni, mert nem olyan rossz ez a fog, csak akkor azt nem értem, hogy miért nem bírja ez a fogam sem a próbatömést, holott már másodszor lett bele téve megint és 3szor tisztította az orvos előtte. 2 hónap alatt ez már a 2. fog amit elveszítek. Nem szeretném kihúzatni, de a fájdalom nem szűnik meg. Sőt mióta a felső 6os fáj, azóta mintha az alatta lévő 6os is fájna, lehetséges hogy lesugárzik?
Nagyon félek már, több fogorvosnál is jártam, de még mindig itt tartok... Rengeteg pénzem ment el a kezelésekre, de a fogaim nem gyógyultak meg és az okát sem tudom, hogy mitől kezdett elromlani hirtelen több fogam is. Azt tudni kell, hogy napi 3szor 5 percet mosom a fogaimat, szájvizet is használok, és nagyon ügyelek a szájhigiénia betartására.
Esetleg a pajzsmirigy alul működésnek lehet köze a fogproblémáimhoz? Bár kezelik ezt a problémámat évek óta és más panaszom nincs.
2011. 08. 11. | 11:12

Kedves Kérdező!
Kezelt pajzsmirigy alul működés esetén nincsen összefüggés a fogazat romlása és az alapbetegség között. Beszélje meg családorvosával, van-e lehetőség kálcium pótlására és javaslom valamely fogvédő zselé használatát. Fokozott védelmet nyújt a fognak az Elmex zselé alkalmazása, melyet fogorvosánál tud megrendelni.
Ma már léteznek olyan fogászati rendelők, ahol a gyökérkezeléseket a legmodernebb műszerek segítségével végzik, újabb panasz esetén érdemes lehet erre specializálódott fogorvost felkeresni.

Orvosszakértő 2011. 08. 15. | 15:08
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close