Fogprobléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Évek óta küzdök úgy érzem fogproblémával, de a fogorvosom szerint az a fog amire gyanakszom egészséges. Az alsó bal állkapocsban lévő utolsó vagy utolsó előtti fogamra gyanakszom, hogy azzal valami nem stimmel. A tüneteim: gyakran dugul el a bal orrom, ha édeset eszek sokszor nyilalló fájdalom hasít abba a fogamba amiről szó van, valamint állandóan gennyszerű váladék jön fel arról a területről. Szerintem ezzel hozható összefüggésbe az is, hogy ha a nyakamat forgatom recsegés hallatszik a csigolyák felől. Szerintem átterjedt a gyulladás arra a részre is. Valamint a bal fülem zúg. Voltam már manuálterápián a fülzúgás miatt és kaptam infúziót is de semmit sem használt. Minden fogam meg van még vigyáztam mindig, hogy ha baj van akkor időben kezelve legyenek. A problémám még az, hogy elég sok mindenre gyógyszer allergiám van. A fogtöméseket eddig még csak-csak megtudták csinálni érzéstelenítés nélkül, de félek egy esetleges foghúzás már igencsak nagy feladat lenne. Allergiáim: penicilin, lidocain, procain, salycilát és barbiturát.
Szeretném kérni a válaszát, hogy egy esetleges foghúzást az én esetemben, hogy lehet kivitelezni? Már azon vagyok, hogy a saját felelősségemre kihúzatom azt a fogamat amire gyanakszom, hogy a problémát csinálja.
2012. 01. 05. | 22:29

Kedves Kérdező!
A fogorvosi, szájsebészeti kezelések alkalmával nemcsak lidocain alkalmazható. Intenzívebb érzéstelenítő hatása van az artikaint és adrenalint tartalmazó oldatnak, az allergiás reakció sokkal ritkább, amit az ön esetében azért érdemes előzőleg kivizsgáltatni. Nem vagyok biztos benne, hogy a fog eltávolításával valamennyi panasza megszűnne.

Orvosszakértő 2012. 01. 06. | 21:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close