Szemfog fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Fogorvos!

5 napja ki kellett húzni két fogamat. Ha jól számolom, alul, jobb oldalon a négyest és hetest. Egy híd volt rajtuk, ami leesett és a fogorvosom azt javasolta, hogy implantátumokat kellene helyettük beültetni.
A sebek szépen gyógyulnak, viszont a kihúzott négyes fogam melletti hármas (ami egyébként teljesen egészséges) igencsak fáj. Felduzzadva nincs, csak fáj. Legalábbis, mintha onnan érezném a fájdalmat.
A fogorvosom azt javasolta, hogy szedjem még pár napig a fájdalomcsillapítókat. Ezalatt talán megnyugszik az a fog.
A húzás meglehetősen sokáig tartott, mert nagyon rossz állapotban volt ez a két fog. És a fogó megtámasztásához használnia kellett a jó fogamat. Valahogy így mondta.
Kicsit aggódom amiatt, hogy esetleg megsérülhetett az ép fogam is, és ettől fáj. Mit gondol erről?

Válaszát előre is köszönöm: ...
2011. 03. 21. | 11:42

Kedves Kérdező!
Valóban elképzelhető, hogy a fogak eltávolításakor kisebb trauma érte a szemfogát, és néhány napon belül a fájdalom is megszűnik. A fogorvosa érzésvizsgálattal meg tudja állapítani, hogy csak ez okozza-e a problémát. Lehetséges azonban, hogy a kisőrlő fog gyökércsúcsa körüli gyulladás terjedt át a másik fogra, ez röntgenfelvétellel ellenőrizhető. Ha a rtg. felvétel már elkészült és fogorvosa egészségesnek látta, akkor a seb gyógyulásával párhuzamosan panasza is meg fog szűnni.

Orvosszakértő 2011. 03. 24. | 10:33
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close