Fogászat, gyökérkezelés

Orvos válaszol rovat
18 éves lány vagyok. Folyamatban lévő gyökérkezelésem van, már csak a végleges tömés van hátra, de egy másik fogam napról napra rosszabb állapotban van.
Amit csinál a doki az első kezelés óta (eddig 3 volt) panaszmentes. Ez a fog pont az ellentétes párja, ugyanúgy alul, a másik oldalt. Így is nagyon nehéz az evés az ideiglenes töméssel, de ha a másikat is szétbombázza? Akkor nem ehetek egy hónapig? Még 3 hétig bent kell lennie az ideiglenes tömésnek (legalábbis akkor van időpontom, azt mondta, csak akkor menjek, ha az a fogam fáj.)
Tűrjek és várjak még? Most is lejött egy nagyon pici darab a fogból. Nem szeretném még egy fogamat elveszteni, ezen most jó 1,5-2 mm-es lyuk van, elég mély. Jól tippelem, hogy ezt is gyökérkezelni fogja? Két nappal ezelőttig volt fájdalom, kizárólag étkezés után, ha belement valami, de aznap este bevettem egy szem augmentint, (előtte flectorral csillapítottam 1 hétig) és azóta nem érzek semmi fájdalmat.
Sajnos a fogaim elég rossz állapotban vannak, 12 éves koromban láttam először fogkefét, kb 4 éve használom rendszerese, és 3 évig nem látott fogorvos, azóta fél év alatt egy húzásom és két tömésem volt, illetve most a gyökér, de szinte az összes rágó fogam romlott.
2012. 02. 21. | 17:58

Kedves Ancsa!
Nincs mit gondolkodni, újra fel kell keresnie a fogorvost. Csak azért mert távolabbi időpontot kapott a végleges tömés elkészítésére, fájdalom esetén bátran jelentkezzen. Sokkal rosszabb nem lesz a helyzet az evés szempontjából, viszont a gyógyszerek helytelen használatával bajt is okozhat. Antibiotikumot csak orvosi utasításra és az adagolás pontos betartásával szabad szedni. Biztosan segíteni fog a fogorvosa, ha panaszát neki is jelzi. Fontos, hogy folytassa a kezeléseket, utána már sokkal könnyebb lesz a fogak ápolása és óvása.

Orvosszakértő 2012. 02. 23. | 20:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close