Fogfájás csillapítása otthon

A fogfájás csillapítása otthon is történhet. A legjobb, amit tehetünk a fájdalom csillapítása érdekében (a gyógyszereken kívül) az, ha jó alaposan megmossuk a fogunkat és alapos hideg vizes öblögetést végzünk. A szegfűszeg olaja is hasznos lehet.

Fogfájás csillapítása otthon borogatással

Eredményes lehet, ha kívülről borogatjuk a fájós területet hideg vizes ruhával, vagy ruhába tekert jéggel, de nagyon jó a fagyasztóból kivett zöldborsó is, hiszen az szinte fel tudja venni arcunk alakját. Azonban ezt se tegyük közvetlenül az arcunkra, legyen valami ruha a zacskó és az arcunk között.

Fogfájás csillapítása otthon bedörzsöléssel

A kínai orvoslásban évezredek óta ismert tény, hogy a szegfűszeg olaja hatékony eszköz fogaink fájdalmának csillapítására. Alkalmazása egyszerű: a fájó területet dörzsöljük be vele. Ha nincs otthon szegfűszeg olajunk, akkor pedig vegyünk szegfűszeget a szánkba és nyelvünkkel nyomjuk oda a fájdalmas részhez. A másik lehetőség a menta: habár a mentának nincs nincs természetes fájdalomcsillapító hatása, pillanatokra okozhat némi enyhülést.

Hogyan feküdjünk?

Fekvés tekintetében pedig a félig ülő helyzetet tudnám javasolni, és a fájós területet ne a párna felé fordítsuk, ha lehet, hiszen a párna melege fokozza a gyulladást. Ezért szokott szinte mindig reggelre kialakulni a duzzanat.


close