Kihúzták a fogamat

Orvos válaszol rovat
Kihúzták a fogamat 1 hete. A lyukból azóta sárgás váladék ürül. Visszamentem az orvosomhoz, mivel a lyuk felett egy kemény fehér darab dudorodott ki, amiről kiderült, hogy csontdarab. Ezt eltávolította. A háziorvosom írt fel antibiotikumot dalacint, illetve ospent. A fogorvos azt mondta, hogy kiszakadhatott a csonthártya. A kérdésem az lenne, miből vehető észre a hártya szakadása? Én nem látom, hogy bugyborékolna. Természetes-e a lyukat körbevevő fehér íny?
2012. 02. 23. | 15:40

Néhány esetben a felső hátsó fogak gyökerei az arcüreg közvetlen közelében helyezkednek el, vagy bele is lógnak. Fogeltávolítás során ezért megnyílhat az arcüreg, összeköttetés alakul ki a szájüreggel. Az orrfújási próba végzésekor hallható a “bugyborékoló” hang.

Az ön esetében nem ez történt, csak a fogat körülvevő fogmedercsontból tört le egy darab, de végül ezt fogorvosa eltávolította. Mivel a gyulladás a fogról a csontra is átterjedt, így lassúbb a sebgyógyulás, de a folyamatot segíti a szedett antibiotikum. Legyen kicsit türelemmel, és szenteljen fokozott figyelmet a szájápolásnak a seb környékén is!

Orvosszakértő 2012. 02. 27. | 18:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close