Fogfájás csillapítása

A fogfájás egyike a legkellemetlenebb fájdalmaknak, mellyel nagy valószínűséggel minden ember találkozik életében. A fogfájás csillapítására ismerünk természetes módszereket, mint például a jegelés, de rendelkezésünkre áll a fájdalomcsillapítók széles tárháza is legyenek ezek vény nélkül kapható szerek, vagy orvosi rendelvény ellenében kiváltható készítmények.

Bármilyen fájdalomcsillapító készítmény bevétele előtt érdemes kipróbálni a különböző házi praktikákat. Sokszor egy alapos fogmosás, vagy egyszerű vizes borogatás is segíthet. A jeges borogatás alkalmazásakor sose közvetlenül a bőrre helyezzük a jéggel teli tasakot, hanem a jég és a bőr közé kerüljön törölköző.

Fontos, hogy a várandós nők, csak az alkalmazható fájdalomcsillapítók közül válasszanak, ha fogfájásuk már nem tűrhető mértéket öltött. Számukra is javasolt a házi módszerek kipróbálása. Ne felejtsük azonban, hogy a fájdalomcsillapító készítmények és trükkök, csak a panaszt enyhítik a kiváltó okot azonban nem orvosolják. Ezért minden esetben minél hamarabb forduljunk fogorvoshoz fogfájás esetén.

A fogfájás csillapításának módszereiről részletesen olvashat itt: Fogfájás ellen


close