Granuloma, fog fertőzte szem

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
A kérdésem a következő: a jobb felső hatos fogamon granulomát diagnosztizáltak, nagyon rossz volt benne a gyökértömés kicserélték. Viszont mikor megnyitották a fogamat, nagyon gennyes volt, tehát hagyták hogy ürüljön, szívogattam, öblögettem. A következő napon a bal bal szemre, alig láttam, folt látásom volt, ami egy hónapja tart. Azóta a fogamat teljesen kitisztították, újratömték. Voltam szemészeten, neurológusnál, nem találtak semmit, csak a szemész látótérkiesést!
A neurológus azt mondta lehet mikor megnyitották a fogam a baci felvándorolt és megfertőzte a szemem. És lehet hogy van egy látóideg gyulladásom, csak nem lehet meg MR-ezni, mert fogszabáylzom van.
Ön szerint lehetséges tényleg, hogy a fogam megfertőzte a szemem? A fogszabályzás még egy évig tart, addig tartani kéne bent a 6-os fogam. Ön szerint ha új gyökérkezelést kaptam okozhat e továbbiakban is látásproblémát a fogam?
2012. 07. 03. | 13:34

Kedves Kérdező!
A granulómás fog gócként szerepel, így szembetegséget is okozhat. Leggyakoribb formája az uveitis, ami, látáscsökkenéssel járhat. A gyökértömés eltávolításával és új, csúcsig érő, falálló tömés készítésével a fog gyógyítható, megtartható. Ezzel a góc megszűnik, viszont a gyógyulás heteket vesz igénybe.

Orvosszakértő 2012. 07. 06. | 20:44
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close