Fogérzékenység hidegre-melegre

Orvos válaszol rovat
Megfigyelésem szerint főleg hőmérséklet-változásra (étel, levegő) az első fogaim alul és felül is fájnak. Nem hirtelen belenyilalló fájdalomról van szó, hanem percekig elhúzódó érzésről.

A fogorvos semmi hibát nem talált, nincsenek kilazulva, a fogíny is rendesen fedi a fogakat. Olyan fogkrémet használok, ami érzékeny fogakra való.

Ez már néhány éve kezdődött, de akkor csak ritkán és csak télen fordult elő, amikor kimentem a hidegre. Idén viszont már sokkal gyakrabban és meleg étel hatására is. Hova fordulhatok? Milyen kérdéseim lehetnek a fogorvoshoz? Röntgen-felvétel kimutathat valamit?
2011. 04. 14. | 13:58

Néhány étel és ital fogyasztása elősegítheti a fog zománcfelszínének kopását. A sav érintkezik a fogakkal és gyengíti a zománcot. Magas savtartalommal rendelkezik sok gyümölcs, gyümölcstea, bor, szénsavas üdítő. Lehetőleg kerülje ezen termékek fogyasztását, vagy fogyasztásuk és a fogmosás között teljen el egy óra, míg a száj ph-ja visszaáll a természetes értékre. Használjon puha (soft) sörtéjű fogkefét és mindig körkörös, nem pedig vízszintes mozdulatokkal mosson fogat. Használjon Elmex sensitive fogkrémet. De fogorvosa is beecsetelheti fogát érzékenységet csökkentő géllel. Remélem segítettem.

Orvosszakértő 2011. 04. 15. | 18:16
close