Implantátum

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Gyulladás miatt ki kellett húzni a bal felső ötöst. A bölcsességfogakat leszámítva, ez az első maradandó fogam, amit elvesztettem.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem pótlom a fogat, származhat bármi károm belőle? Nincs látható helyen, a beszédemet sem befolyásolja a foghiány.

Az implantátum behelyezésétől nagyon félek (hiszen csontba integrálják), a híd miatt pedig a szomszédos fogakat is le kellene csiszolni.

Szeretném a tanácsukat kérni, hogy milyen pro és kontra érvek vannak az implantátum, híd és "marad, ahogy van" mellett, ellen?
2012. 04. 08. | 16:16

Kedves Kérdező!
Egyetlen fog elvesztésével is megbomlik a fogazat egysége. A szomszédos fogak az eltávolított fog helye felé vándorolhatnak, dőlhetnek. Sok esetben a szemben elhelyezkedő fog kiemelkedik a rágósíkból. Ezért minél hamarabb érdemes pótoltatni a kisőrlő fogát. Az implantátum behelyezése nem kellemetlenebb egy fogeltávolításnál, érzéstelenítésben semmi fájdalmat nem érez. A híd készítésén kívül más megoldás is lehetséges, ez a szomszédos fogak állapotától is függ, ennek eldöntésében fogorvosa tud segíteni.

Orvosszakértő 2012. 04. 14. | 09:17
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close