Bölcsességfog, haematoma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Egy pénteki nap voltam a szájsebészeten, ahol ki kellett húzni a bal felső bölcsességfogamat. Beadták az érzéstelenítőt 2 helyre, és mikor már kiszálltam a székből és kimentem várakozni, már akkor fel volt dagadva a bal arcom teljesen.
Mikor visszahívtak, megkérdeztem az orvost, hogy az normális, hogy injekció után így bedagadt az arcom?
Azt mondta, hogy ez nem normális. Lehet hogy mikor szúrta az injekciót, akkor valahova máshova ment, vagy a folyadék olyan helyre ment ahol bent maradt. és ez okozza a dagadás. Lehet hogy én nem értettem jól, mert az orvos egy arab szájsebész és nem nagyon értettem rendesen mit mondd, úgy ahogy beszél magyarul. Masszírozta az egy kicsit belülről a számat, éreztem egy kis keserű ízt, gondolom a gyógyszer, amit beszúrt folyt ki, vagy nem tudom, és utána kiszedte a bölcsességfogat.
Azt mondta, hogy nem nagyon szokott ilyen előfordulni, hogy az injekció miatt dagadjon be az arc, de azt mondta, hogy le kéne majd hogy menjen róla. Ügyeletre felesleges mennem, mert ők nem szájsebészek, nem nagyon tudnak vele mit csinálni. Ha nem megy le a duzzanat, menjek vissza hétfőn rendelési időben, és megnézi.
A kérdésem az lenne, - hogy mivel nemcsak a fogam helye fáj, hanem a duzzanat az arcomon, mert teljesen nem tűnt el a dagadás, a fél arcomon még ott van egy kb.. olyan nagyobb dió nagyságú duzzanat, -, mennyire veszélyes ez? Hogy még 3 napig nem kapok ellátást, vagy pedig várjak türelemmel. Remélem nem okoz semmiféle veszélyes problémát.
2012. 08. 10. | 20:41

Kedves Kérdező!
Igen, előfordulhat, hogy az érzéstelenítő miatt – mivel nem a megfelelő helyre lett beadva – alakult ki a duzzanat. Ilyenkor jegelni, borogatni kell az adott arcfelet, megemelt fejjel aludni, így az érzéstelenítő oldat felszívódását követően megszűnik a duzzanat is. Ha nincs egyéb tünet, akkor más teendőt nem igényel. Ha eret talál el a tű, kialakulhat haematoma is, ilyenkor a fentieken kívül érdemes az ereket erősítő kapszulát szedni, ameddig a haematoma fel nem szívódik.

Orvosszakértő 2012. 08. 13. | 21:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close